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Thursday, September 20, 2012

Remembering my childhood...

 Reminiscing on how my grandmother was the farthest from your sweet, little, cheek pinching grand mommy; her strong yet loving words cross my mind "women aren't the only ones who should cook in the house, but they always need to be better than the men." My grandma's cooking was never about competing on who cooked or baked best, but if it had been, she'd always get the blue ribbon. She made sure we all knew how to make one of her (and our) favorite dessert, the Papaya Preserve, best known as "Dulce De Lechoza" in my native country Venezuela. Below, I am adding the recipe that makes smaller portions suitable for any size household. 


Dulce De Lechoza

Preparation time 11/2 hours
Idle time: 12 hours
Cooking time: 1 hour

Ingredients:
4 Lbs Green Papaya
3 Cups of Sugar
3 Cups of Water
3 Cinnamon sticks
7 Cloves
1/3 Cup Baking Soda ( optional(if you don't  have time to wait) and
4 cups of water

How to:
1._ Peel and cut the Papaya lengthwise, with a spoon take all the seeds out. This next step is a decisive moment because my grandmother used to cut it in slices that resemble a C but depending on what the mood or the final destiny for this sweet memory is, I do C slices, long (vertical) slices, cubes, chunks cut either way or even shredded ( if you do shredded, jump to step 4)
2._ If you did not shred the papaya, grab and extend it over a tray in a single layer to leave it overnight.
3._ you are doing it the same day?, take the papaya and boil it for 5 to 7 minutes in the 4 cups of water and the baking soda. Strain all the water, rinse it with cold water, and grab a piece to twist it, the result will be a rubber-like papaya
4._ In a big pot, bring to a boil the 3 cups of water, sugar, cinnamon and cloves; let it simmer for about 5 minutes and put the papaya back in the pot. Reduce temperature to medium and cook for an hour, stirring occasionally.
5._ Once that's done, put it in a glass container or glass jars; I recommend doing the canning process if you'd like for it to be good a whole year.

I love to tie raffia around the lids with a small card making it nice as a gift for friends and family, just like Grandma used to do. You could also put a jar of this preserve next to a wine bottle, some kind of cheese, crackers, strawberries, or grapes in a basket; I always send these baskets to my customers, as a fun and easy way to wish merry Christmas while keeping the budget under control.
 I hope this recipe brings you (or helps you create) some wonderful family memories, like mine.



El recordar el pasado sobre cómo mi abuela era lo más alejado de su dulce, tierna pellizcadora de mejillas abuelita; sus fuertes palabras amorosas aún cruzan mi mente " las mujeres no son las únicos que deben cocinar en la casa, pero siempre tienen que ser mejor que los hombres. " La cocina de mi abuela nunca se trató de competir en quien cocinaba u horneaba mejor, pero si lo hubiera sido, ella siempre habria obtenido el liston ganador. Siempre se aseguró de que todos aprendiesemos cómo hacer uno de su (y nuestro ) postre favorito , el dulce de Papaya, más conocido como " Dulce De Lechoza " en mi país natal Venezuela . A continuación , voy a añadir la receta que hace porciones más pequeñas adecuadas para cualquier tamaño que sea su hogar.


Dulce De Lechoza

Tiempo de preparación 11 /2 horas
Tiempo de reposo: 12 horas
Tiempo de cocción : 1 hora

Ingredientes:
4 Lbs Papaya verde (Lechoza)
3 tazas de azúcar
3 tazas de agua
3 palitos de canela
7 Clavos de olor
1/3 taza de bicarbonato de soda ( opcional si usted no tiene tiempo para esperar )
4 tazas de agua

Cómo:
1._ Pelar y cortar la papaya a lo largo, con una cuchara retirar todas las semillas . El siguiente paso es un momento decisivo , porque mi abuela solía cortar en tiras que se asemejan a una C , pero dependiendo del estado de ánimo o el destino final de este dulce recuerdo. Yo opto por tiras, tiras largas (verticales) , cubos, trozos cortar en ambos sentidos o incluso rallado (si rallas, saltar al paso 4 )
2._ Si no rebanar la papaya, extenderla sobre una bandeja en una sola capa que se deja toda la noche .
3._ usted lo está haciendo el mismo día? , Tome la papaya y dejela hervir durante 5 a 7 minutos en las 4 tazas de agua y el bicarbonato de sodio . Colar todo el agua , enjuagarle con agua fría, compruebe consistencia , el resultado será una papaya similar a caucho
4._ En una olla grande , ponga a hervir las 3 tazas de agua , el azúcar , la canela y el clavo ; deje que se cocine a fuego lento durante unos 5 minutos y poner la papaya nuevo en la olla . Reduzca la temperatura a medio y cocinar por una hora, revolviendo ocasionalmente.
5._ Una vez hecho esto , viertalo en un recipiente de vidrio; Yo recomiendo hacer el proceso de envasado, si desea para mantenerlo por todo un año.

Me encanta atar rafia alrededor de las tapas con una pequeña tarjeta que hace que sea agradable como regalo para los amigos y la familia , al igual que la abuela solía hacer. También puede poner un frasco de esta reserva al lado de una botella de vino, algún tipo de queso, galletas , fresas o uvas en una canasta ; Yo siempre envío estas cestas a mis clientes , como una manera fácil para desear Feliz Navidad , manteniendo el presupuesto bajo control y divertido.
 Espero que esta receta le traiga (o ayude a crear ) algunos recuerdos maravillosos de la familia , como los mios.

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